Te Koppel in regio Doesburg

In 1669 wordt een zekere Jenneken te Koppel (is dat dochter Enneken (1651) van Garrit te Koppel (1625)?) ingeschreven in de DTB Spankeren en Ellecom (met attestatie van Doesburg) in het Lidmatenboek. Bron: Archief 0176, Registratienummer, 1365.2, Aktenummer 16 (volgnummer op pagina) Pagina 245.

Hierbij dient te worden opgemerkt dat bij zus Willemken (1640), dochter van Garrit (1625), wordt vermeld dat zij in 1682 in Lichtenvoorde wordt ingeschreven “na Doesburg”. Voor die tijd lagen die plaatsen nou niet direct om de hoek, dus naar verdere achtergrond moet nog worden gezocht. Vooral ook moet een bevestiging worden gezocht of het allemaal hetzelfde gezin betreft.

Leuk om te weten is dat de familie Ten Koppel ruim twee eeuwen later weer in diezelfde omgeving is terug te vinden na verhuizing vanuit de Achterhoek naar Barneveld. Enkele gezinnen zijn daarna terecht gekomen tussen Brummen en De Steeg (Rheden) zo rond 1870-1880. Omdat ik verder geen aanwijzingen heb moet dit op toeval toeschrijven. Maar je zou gaan denken dat er in die omgeving toch wel iets te vinden was waar de familie weet van had. Na ruim 200 jaar weer zo dichtbij een standplaats van verre voorgaande generaties? Mysterieus…

Omdat wij zeer weinig historische familiegegevens uit die tijd hebben, kunnen onderzoeksresultaten wellicht leiden naar stamboom aanknopingspunten en familie geschiedenis verder terug in de tijd. De geschiedschrijving is aangepast op de pagina “De familiegeschiedenis“.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.